9x de leukste boomhutten in Drenthe

Droom tussen de Drentse boomtoppen!

Lees ook

Tekst: Jolanda de Kruyf | Fotografie: Gert Tabak

Je kunt de boom in! Altijd al eens in een boomhut willen overnachten? Deze negen droomverblijven in Drenthe zijn het toppunt van knusheid en de interieurs ademen hout. We zetten ze voor je op een rij.
De Reeënwissel

Op Camping De Reeënwissel in Hoogersmilde (winnaar van de eerste tv-serie Boomhut XXL) begint het avontuur al op de 14 meter lange touwbrug. Binnen strijden intimiteit en hedendaags comfort om voorrang; zo zijn er allerlei slimme snufjes. Je hebt wifi, een buitenkeuken en badkamer met whirlpool en regendouche.
www.reeenwissel.nl

EuroParcs Ruinen

In de boomhut van EuroParcs Ruinen (’t Boswachter Huus) kun je ook ’s winters terecht en naar keuze lekker binnen bij de pelletkachel, of buiten in de hottub op het terras zitten. www.europarcs.nl

boomhut

Torentjeshoek

De “treehouse” van Camping Torentjeshoek (Dwingeloo) heeft twee verdiepingen, is geschikt tot 7 personen en tijdens de winter in de weekenden boekbaar.
www.torentjeshoek.nl

Westerbergen

Ook hartje winter kun je luxe relaxen op Vakantiepark Westerbergen (Echten) met ruim balkonterras, gezellige pelletkachel en vijfpersoons-jacuzzi. Een 200 jaar oude boomstam vormt de basis van het werkeiland in de keuken en van de eettafel.
www.westerbergen.nl

Camping Diever

Fietsen, wandelen, mountainbiken of paardrijden in het Drents-Friese Wold en dan relaxen op grote hoogte, in je boomhut op Camping Diever! Helemaal gehuld in Shakespeare-sfeer. www.campingdiever.nl

boomhut

d’Olde Kamp

De boomhut op camping d’Olde Kamp in Ansen won de Boomhut Battle en springt eruit vanwege z’n duurzame karakter. Alle aandacht voor natuur en milieu, met onder meer een helofytenfilter voor het rioleringssysteem. Helemaal in stijl van de plaggenhutten op het terrein: een compleet huis voor vijf personen.
www.plaggenhut.nl

Drouwenerzand

Op Vakantiepark Drouwenerzand (Drouwen) geniet je van de luxe sfeer van de boomhut én het attractiepark. De entree is inbegrepen, dus rust en entertainment op je eigen moment. Kijk op de site alvast voor een virtuele tour.
www.drouwenerzand.nl

Landgoed Tolhek

Het exemplaar op Camping Landgoed Tolhek (Anderen) oogt als een sprookje in het groen. Je zit er midden in het bos en de vele ramen en openslaande deuren bieden het optimale buitengevoel.
www.boomhutdrenthe.nl

Joy Time

In Grolloo vind je Joy Time, waar je naar hartelust kunt klimmen en klauteren én overnachten in een boomhut. Na een dagje actief bezig zijn steek je lekker de barbecue aan op het terras.
www.joytime.nl

Er zijn talloze leuke plekjes om te logeren in het noorden. Wil je nog meer inspiratie? Je leest meer informatie over leuke logeeradressen in Drenthe, Groningen, Friesland én op de Waddeneilanden op onze website of in ons magazine!

 

Laatste nieuws

Zie ook

Leuk logeren: Het Westerkerkje

Een klein, rood gebouwtje midden in de natuur. Het Westerkerkje, opvallend aan de rand van het uitgestrekte Landgoed De Eese bij Steenwijk, is niet zomaar een kerkje: het staat bekend als het kleinste houten exemplaar van Nederland.