Nieuwe familieroute: op expeditie door Assen

Ontdek met deze speurtocht het verleden van Assen.

Lees ook

Vanaf nu kunnen families met kinderen van 4 t/m 12 jaar tijdens Expeditie van Lier op ontdekkingstocht door de stad Assen, een nieuw initiatief van onder andere het Drents Museum en het Drents Archief. Tijdens de route ga je terug naar de 18de eeuw, de tijd waarin ontvanger-generaal Johannes van Lier leeft. Samen met hem ga je op expeditie door Assen en los je onderweg allerlei raadsels op.
De route is anderhalve kilometer lang en start bij het hek van het monumentale landhuis Overcingel aan de Oostersingel 27 in Assen. Expeditie van Lier kun je op een eigen gewenst moment volgen. Er zijn twee verschillende routes beschikbaar: voor kinderen van 4 t/m 7 jaar en 8 t/m 12 jaar. Onderweg beantwoord je samen vragen waarmee je ook letters verzamelt. Schrijf de letters op het antwoordkaartje en maak kans op een mooi cadeau. Het antwoordkaartje is te downloaden via de website van het Drents Museum.

Op pad met de smartphone
Om op expeditie te gaan heb je eerst de app Spacetime Layers nodig. De app is gratis te downloaden via Google Play of de App Store. Op de website staat een handleiding hoe je de app en route(s) kunt downloaden.

De route staat tot en met 31 augustus 2021 online.

Bron: Drents Museum | Beeld: venemama / iStock

Laatste nieuws

Zie ook

Friesland

Het Friese Elfstedenpad: wandelen voor doorlopers

Gelukkig kunnen we de legendarische route ook zonder dik natuurijs afleggen.
stadswandeling

Culinaire stadswandeling door Groningen

Geniet tussen het wandelen door van lekkere hapjes van de lokale horeca!
Route

5 winterse routes in het noorden

Trek de wandelschoenen maar aan en pomp de fietsband op!
Kerk

Langs het vuur van Friese kerken

Met deze route navigeer je langs de mooiste bedehuizen van Friesland.