16 april t/m 9 mei: het Tulpenfestival

Ontdek op de fiets of vanuit de auto de tulpenvelden in de Noordoostpolder.

Lees ook

Vanaf het voorjaar staan de tulpen weer in bloei! Ontdek zelf deze bloemenpracht tijdens het Tulpenfestival 2021, een coronaproof evenement waarmee je op de fiets of in de auto langs de tulpenvelden in de Noordoostpolder rijdt.
Normaal gesproken worden er verschillende festiviteiten rondom het Tulpenfestival georganiseerd, maar dat is dit jaar niet mogelijk vanwege de coronamaatregelen. Daarom heeft de organisatie verschillende (coronaproof!) routes langs de bloeiende tulpenvelden en frisgroene akkers van de Noordoostpolder uitgestippeld.

Fiets- en autoroute
Fietsers kunnen een route van zo’n 50 kilometer volgen. Deze route brengt ze langs kleurrijke tulpenvelden, diverse polderdorpen en het UNESCO Werelderfgoed-gebied Schokland. Liever met de auto het Tulpenfestival beleven? Er is ook een autoroute van 88 kilometer uitgezet. Onderweg kom je via de Tulpenfestival-app (te downloaden via de App Store en de Google Play Store) meer te weten over de tulpenteelt in de Noordoostpolder. Speciaal voor kinderen is er de Bollie de Berenroute. Vanaf de achterbank leren zij samen met Bollie de beer alles over tulpen.

Informatie
Ga naar de website van het Tulpenfestival voor meer informatie en routeomschrijvingen, zowel voor de fiets als de auto. Ook handig: de website houdt het bloeipercentage van de tulpen bij, zodat je precies kunt zien wanneer ze in bloei staan.

Bron: Redactie Noorderland | Beeld: catolla / iStock

Laatste nieuws

Zie ook