Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Natuurwandelingen in Assen

Vrijdag 25 september geeft wethouder Broekema van de gemeente Assen het officiële startsein van het project Gezond Natuur Wandelen in Drenthe.

Assen

Vrijdag 25 september geeft wethouder Broekema van de gemeente Assen het officiële startsein van het project Gezond Natuur Wandelen in Drenthe. De feestelijke opening vindt plaats in het Buitentheater van het Duurzaamheidscentrum. Aansluitend is er een wandeling uitgezet door het Asserbos.

Het project Gezond Natuur Wandelen wordt uitgetest in Assen als proef voor de hele provincie Drenthe. Gezond Natuur Wandelen in Drenthe is een gezamenlijk initiatief van Het Drentse Landschap, IVN Noord, Vaart Welzijn en de stichting Gezond Natuur Wandelen Nederland. Er wordt in Assen gestart vanaf drie locaties (op verschillende dagen en tijden). Wethouder Broekema geeft vrijdag 25 september om 10.00 het startsein bij het Duurzaamheidscentrum met aansluitend de eerste wandeling.

Elke week een uurtje wandelen in een rustig tempo, met onderweg aandacht voor de natuur. Dat is Gezond Natuur Wandelen. Eind 2014 is de stichting Gezond Natuur Wandelen opgericht. Het lange termijndoel is dat iedereen in Nederland elke week kan deelnemen aan een gratis begeleide natuurwandeling van een uur in (de buurt van) de eigen woonplaats. In Drenthe hebben een aantal initiatiefnemers het concept omarmd.

Gezond Natuur Wandelen is in eerste instantie bedoeld voor mensen die graag wat meer willen bewegen, maar Iedereen die het gewoon leuk vindt met een groep een uurtje op stap te gaan, is welkom. Elke week, het hele jaar door, is er een wandeling van een uur in het groen. De wandelingen starten op een vaste plaats en tijd en worden begeleid door vrijwilligers die onderweg ook kort iets over de natuur vertellen. De wandelingen zijn gratis en je hoeft je niet van tevoren op te geven. Na afloop is er de mogelijkheid om samen een kopje koffie te drinken. Consumpties zijn wel voor eigen rekening.

De eerstvolgende wandelingen vinden op de volgende locaties plaats:

Vanaf maandag 28 september elke maandag om 10:00 uur, start vanaf ‘de Maasstee’ (Maasstraat 25).

Vanaf dinsdag 29 september elke dinsdag om 9:30 uur, start vanaf ‘de Hippe kringloop’ (Brunelstraat 77).

Vanaf vrijdag 2 oktober elke vrijdag om 10:00 uur, start vanaf het Duurzaamheidscentrum (Bosrand 2).

Aanmelden is niet vereist. Kijk voor alle informatie op www.gezondnatuurwandelen.nl.

Uittips Drenthe
  • CreativeNature_nl / iStock