Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Workshops kerstversiering vilten

Maak van echt schapenwol de meest unieke kerstversiering tijdens de workshop kerstversiering vilten van Natuurmonumenten.

Tekst: Natuurmonumenten | Foto: Wanda de Jonge

Maak van echt schapenwol de meest unieke kerstversiering tijdens de workshop kerstversiering vilten. Op zondag 10 en vrijdag 15 december verzorgt Natuurmonumenten een 2,5 uur durende workshop bij bezoekerscentrum Dwingelderveld, Benderse 22 in Ruinen. Vrijwilligers geven uitleg over de vilttechnieken en helpen mee om bijzonder creaties te maken.

Deelnemers kunnen drie verschillende versieringen maken waarvan één met behulp van een styroporbal. De workshop begint om 13.30 uur en is inclusief materialen en een kop koffie of thee. Vooraf aanmelden is nodig en kan op www.natuurmonumenten.nl/bcdwingelderveld

Foto: Natuurmonumenten

De vilttechniek die tijdens de workshops wordt toegepast is het zogenaamde droogvilten. Droogvilten is een manier om wol te laten vervilten, met behulp van wol en een viltnaald. Aan deze viltnaald zitten weerhaakjes. Door met de viltnaald in de wol te prikken, vervilt de wol. De naald duwt de vezels in elkaar.