2/3: Vollemaanwandeling bij Buitencentrum Drents-Friese Wold

Sluit de voorjaarsvakantie af met een prachtige Vollemaanwandeling bij Staatsbosbeheer op vrijdag 2 maart. Samen met een gids van Staatsbosbeheer dwaal je over door de maan verlichte duinlandschap van het Aekingerzand.

Lees ook

Tekst: Staatsbosbeheer | Foto: jimkruger / iStock

Sluit de voorjaarsvakantie af met een prachtige Vollemaanwandeling bij Staatsbosbeheer op vrijdag 2 maart. Samen met een gids van Staatsbosbeheer dwaal je over door de maan verlichte duinlandschap van het Aekingerzand. Al je zintuigen staan op scherp. Een onvergetelijke ervaring voor het hele gezin. 

De volle maan zorgt voor de enige verlichting in de duisternis. Heb je wel eens ervaren dat maanlicht, net als zonlicht schaduwen werpt? De gids vertelt leuke wetenswaardigheden over de sterrenhemel;  hopelijk is het helder en kunnen we veel sterrenbeelden ontdekken. Tijdens de tocht zetten we onze zintuigen op scherp, in de nacht hebben we immers al onze zintuigen nodig!

De invloed van de maan
Eén nacht per maand staat de aarde precies tussen de zon en de maan in. Vanaf de aarde is nu de door zonlicht weerkaatste zijde van de maan helemaal te zien: het is volle maan. Volle maan heeft invloed op de natuur. Zo zijn de getijden van zee op dat moment het sterkst. Maar dit maandelijkse natuurverschijnsel spreekt ook tot de verbeelding. Al eeuwenlang doen volksverhalen de ronde, over weerwolven, bij maanlicht huilende wolven en ronddolende witte wieven…

Datum: vrijdag 2 maart 2018
Tijd: 19.00 – 21.00 uur
Start: Wilhelminahoeve (EETHUIS AEKINGERZAND), Canada 3, 8424 SR Elsloo Tel. 0516-426590
Kosten: € 8,50 volwassene; € 6,00 kind t/m 12 jaar inclusief koffie of thee
Aanmelden noodzakelijk: via staatsbosbeheer.nl/vollemaandfw
Voor meer informatie en overige activiteiten kun je kijken op staatsbosbeheer.nl/DrentsFrieseWold

Laatste nieuws

Kerstbal

Grootste kerstbal ter wereld weer verlicht

Met een diameter van 26 meter en een hoogte van 19 meter is het de allergrootste kerstbal ter wereld!

Recept: Drentse kniepertjes

Wie “oudejaarsdag” en “Drentse koekjes” zegt, denkt direct aan de ouderwetse knieperties, ook wel knijpertjes.

Zie ook