Lifestylemagazine over Noord-Nederland

12 en 13 mei: Wonen en Leven met Textiel in Leens

Het textielweekend op Landgoed Verhildersum is al jaren een begrip. Tijdens dit weekend staat textiel centraal, van woontextiel tot kleding, maar ook handwerktechnieken, lifestyle en styling.

Tekst en foto: Landgoed Verhildersum Leens

Tijdens dit weekend staat textiel centraal, van woontextiel tot kleding, maar ook handwerktechnieken, lifestyle en styling. Van historisch textiel en nieuwe mode. Om te zien, te ervaren, te leren, te voelen en te kopen. Een inspirerend weekend waar enthousiaste mensen laten zien wat hen bezig houdt en hoe u deze nieuwe ideeën kunt vormgeven en integreren in uw huis.

Het textielweekend op Landgoed Verhildersum is al jaren een begrip. Ook dit jaar weer is er een selecte groep standhouders die een scala aan materialen en technieken laat zien, er over verteld, demonstreert en workshops geeft.  Laat u inspireren, doe ideeën op, bijvoorbeeld voor uw woning wat betreft wonen, styling en lifestyle. Loop mee met een rondleiding door de Borg en hoor allerlei wetenswaardigheden over wonen en textiel in de 19e eeuw. Ontdek wat een interieurontwerper voor u kan doen, ervaar hoe een stoel een gedaanteverwisseling ondergaat en leer welke effecten u met schildertechnieken kunt bereiken. Schuif aan bij een workshop en leer de eerste beginselen of juist de fijne kneepjes van een techniek.

Bewonder in de museumboerderij de prachtige trouwjaponnen en doopjurken uit de 19e eeuw uit de textielcollectie van Verhildersum. En schuif aan tafel bij de gezinnen van het landgoed.

In het Arbeidershuisje kunt u zien hoe het arbeidersgezin er rond 1900 woonde en werkte, een groot verschil met de luxe van de borgbewoners.

Natuurlijk wordt ook de innerlijke mens wordt niet vergeten. Rust even uit in het museumcafé met een kop koffie of thee met iets lekkers, een heerlijk kopje soep of een broodje gezond. 

12 & 13 mei 2018

10.30-17.00 uur

Entreeprijzen: toeslag € 1,50

Voor meer informatie:

Aaf de Weerd

Landgoed Verhildersum Leens

Wierde 40, 9965 TB

0595-571430

www.verhildersum.nl