3/6: Estafette door het Hart van Drenthe (lange wandeling)

Nationaal Park Drentsche Aa houdt voor de eerste keer een wandelestafette door het Hart van Drenthe. De wandeling is ongeveer 16 kilometer lang en duurt ca. 6 uur.

Lees ook

Tekst en foto: IVN Drenthe 

Nationaal Park Drentsche Aa houdt voor de eerste keer een wandelestafette door het Hart van Drenthe. De estafette wordt geleid door 4 gidsen van Nationaal Park Drentsche Aa en een boswachter, die ieder een deel van de wandeling voor hun rekening nemen. Elke gids heeft eigen interesses, en vanuit hun gezichtspunt laten zij delen van het bos zien.

De wandeling is ongeveer 16 kilometer lang en duurt ca. 6 uur. De route gaat soms over wat moeilijk begaanbare paden, dus goede schoenen is worden aangeraden. Onderweg wordt gepauzeerd voor de lunch, deelnemers moeten zelf een lunch meenemen. Houd rekening met alle weersomstandigheden en zorg voor voldoende drinken.

Datum: Zondag 3 juni 2018
Starttijd: 10:00 uur – 16.00 uur
Startplaats: Parkeerplaats Zandspeelplaats. Aangegeven vanaf de weg Schoonloo – Elp (N374)
Duur/afstand: 6 uur / ca. 16 km
Informatie: eigen lunch meenemen

Kosten: Deelname is gratis en aanmelden is niet nodig. Na afloop van de excursie wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd voor het Gebiedsfonds Drentsche Aa.
Informatie: Stevige, waterdichte schoenen zijn noodzakelijk. Een verrekijker wordt aanbevolen. Honden worden niet toegelaten tijdens deze wandeling.

Laatste nieuws

Kerstbal

Grootste kerstbal ter wereld weer verlicht

Met een diameter van 26 meter en een hoogte van 19 meter is het de allergrootste kerstbal ter wereld!

Recept: Drentse kniepertjes

Wie “oudejaarsdag” en “Drentse koekjes” zegt, denkt direct aan de ouderwetse knieperties, ook wel knijpertjes.

Zie ook