23/6: Sterren kijken tijdens de midzomernachtwandeling

Op 23 juni organiseert Stichting 40Mijl de tweede editie van de 40Mijl Midzomernachtwandeling. Een unieke tocht door één van de donkerste natuurparken van Europa, het Dark Sky Park Lauwersmeer.

Lees ook

Tekst en foto: 40 mijl | Openingsfoto: iStock

De Kennedymars rondom het Lauwersmeer is net achter de rug en de Stichting 40Mijl is alweer druk bezig met het volgende evenement. Op 23 juni organiseert deze stichting de tweede editie van de 40Mijl Midzomernachtwandeling. Een unieke tocht door één van de donkerste natuurparken van Europa, het Dark Sky Park Lauwersmeer.

Het gebied is één van de 42 Dark Sky Parken op de wereld en dus ècht donker. Sterren kijken krijgt een extra dimensie, omdat bij mooi weer ook de sterrenwacht uit Ulrum op de route aanwezig zal zijn met een telescoop. De route van 25, 40 en 67 kilometer is een uitdaging voor de echte wandelaar, langs het Reitdiep, over de Waddenzeedijk, door de bossen van militair oefenterrein Marnewaard en langs veel idyllische plaatsen die tijdens de route gepasseerd worden.

40mijl

Vorig jaar heeft de stichting de eerste editie van deze wandeltocht georganiseerd en heeft daarmee een nieuwe traditie in het Lauwersmeergebied ingezet. Deelnemen aan de wandeling kan nog door aanmelding via de website. Geïnteresseerd in de verschillende evenementen die de Stichting 40Mijl aanbiedt? Informatie en aanmelding is te vinden via de website 40mijl.nl

Datum: 7 juni 2018
Betreft: Sterren kijken tijdens de Midzomernachtwandeling
Evenement: 40Mijl Midzomernachtwandeling
Datum en tijd: 23 juni, 20.00 uur,
Camping De Waterwolf, Lauwerzijl
Organisator: Stichting 40Mijl,
40mijl.nl

Laatste nieuws

Kerstbal

Grootste kerstbal ter wereld weer verlicht

Met een diameter van 26 meter en een hoogte van 19 meter is het de allergrootste kerstbal ter wereld!

Recept: Drentse kniepertjes

Wie “oudejaarsdag” en “Drentse koekjes” zegt, denkt direct aan de ouderwetse knieperties, ook wel knijpertjes.

Zie ook