Lifestylemagazine over Noord-Nederland

7 en 8 december: Zweedse Kerstmarkt

In het weekend van 7 en 8 december vindt de Zweedse Kerstmarkt in de Suikerfabriek in Groningen plaats.

Tekst: Zweedse Kerstmarkt | Foto: iStock

Kerstliefhebbers opgelet: de Zweedse Kerstmarkt is in het weekend van 7 en 8 december terug! Jaarlijks trappen zo’n tienduizend mensen de adventperiode op bijzondere wijze af in de industriële omgeving van de Suikerfabriek in Groningen.

De Zweedse Kerstmarkt herbergt dit jaar het hoogste aantal creatieve standhouders ooit, maar liefst 108 stuks. De Zweedse kerstformule bestaat niet alleen uit deze shopadresjes. De programmering wordt gecomplementeerd met livemuziek, theater en workshops. En wat dacht je van een Inpakatelier, liefdesbrieven, de (kerst)ballenbak en een Cadeautjeskassa? De Zweedse Kerstmarkt werd recent door NS beloond met een plek in tien leukste kerstmarkten van Nederland.

Shoppen

De Zweedse Kerstmarkt is in eerste plaats dé plek waar bezoekers al jaren hun bijzondere kerstcadeaus kunnen scoren. De line-up dit jaar bestaat onder meer uit Scandinavisch design voor je huis en garderobe, stationery, andere creatieve hebbedingen en heel veel food.

 Zweedse beleving met ‘verwonderingetjes’

Zonder de originele creatieve shopformule uit het oog te verliezen is de Zweedse Kerstmarkt de laatste jaren meer en meer opgeklommen tot een complete beleving met activiteiten voor het hele gezin. Zo is er muziek, veel muziek. Met een handvol kerstkoren, die leden bevatten van de oudste tot de allerjongste generatie, singer-songwriters én een kerstdj bij binnenkomst.

De Zweedse Kerstmarkt houdt van ‘verwonderingetjes’, grappige ontdekkingen die je alleen op de Zweedse kerstmarkt gaat vinden. Dit zijn verrassingen zoals het Inpakatelier, waar je meteen gratis je cadeaus inpakt en een (kerst)ballenbak waar kinderen door de ballen zwemmen. Maar ook op zaterdag een gloednieuw Liefdesbrievenatelier, waar bezoekers een beetje extra liefde aan hun naasten kunnen geven tijdens de kerst. En wat dacht je van de Cadeautjeskassa? Bij deze kassa koop je niet alleen je kaarten, je krijgt er ook altijd een cadeautje bij. Bij de kerst horen immers cadeaus. Groot en klein, duur- of goedkoop, maar altijd met een bijzondere boodschap. En die gaan bezoekers gegarandeerd altijd kunnen vinden tijdens de Zweedse Kerstmarkt.