Lifestylemagazine over Noord-Nederland

14 en 15 december: Kerstmarkt Landgoed Fraeylemaborg

Kom op zaterdag 14 en zondag 15 december helemaal in de kerstsfeer op Landgoed Fraeylemaborg.

Tekst: Redactie Noorderland | Beeld: Fraeylemaborg 

Kom op zaterdag 14 en zondag 15 december helemaal in de kerstsfeer op Landgoed Fraeylemaborg in Slochteren. Het hele weekend lang vindt een sfeervolle kerstmarkt voor jong en oud plaats met daarbij ook een ijsbaan voor klassieke winterpret.

In het weekend van 14 en 15 december staat Landgoed Fraeylemaborg helemaal in het teken van kerst. De borg is prachtig gedecoreerd in kerstsfeer met het thema "goudkoorts".

Het terrein van de borg wordt gevuld met meer dan 50 kramen vol moois, verwarmende vuurkorven, fonkelende lampjes en statige kerstbomen. Er zijn workshops en demonstraties van allerlei ambachten en je kunt onder het genot van een glaasje glühwein kijken hoe de kinderen over het ijs zoeven. Honger gekregen? Op de kerstmarkt valt ook genoeg te smikkelen, zoals een hartig soepje of gerookte zalm met als nagerecht oliebollen of zoete stroopwafels. 

De grote kerstboom tussen het Koetshuis en het Schathuis springt gelijk in het oog en is dan ook een echte eye catcher. De borg is zorgvuldig versierd in het thema "goudkoorts". Ieder vertrek is prachtig gedecoreerd en er staan ook verschillende kerstbomen. In de tuinen staat een arreslee waarin een ritje gemaakt kan worden.

Het entreebewijs geeft toegang tot de Fraeylemaborg en de tentoonstelling in het Koetshuis, "Panoramische landschappen van Gertjan Scholte-Alberts". 

Tijd: 11.00-17.00 uur.

Prijs: €7,00; kinderen tot en met 12 gratis.

Info: www.fraeylemaborg.nl