Lifestylemagazine over Noord-Nederland

22 december: midwinterwandeling bij het Boomkroonpad

Ga op zondag 22 december met een gids van Staatsbosbeheer mee door de prachtige omgeving van Unesco Geopark De Hondsrug.

Tekst: Staatsbosbeheer | Foto: iStock

Ga op zondag 22 december met een gids van Staatsbosbeheer mee door de prachtige omgeving van Unesco Geopark De Hondsrug.

Een heerlijke midwinterwandeling rondom het Boomkroonpad. Hopelijk zorgt de sneeuw voor een sprookjesachtige tocht waarbij we veel dieren of sporen hiervan kunnen aanschouwen. De gids vertelt tevens over de ontstaansgeschiedenis en de mammoeten die hier in het verleden geleefd hebben.Dus jas aan, das om en lekker met naar buiten! Je sluit de wandeling af met een warme kop chocomelk en kinderen kunnen een broodje bakken boven een kampvuur.

Bij het Boomkroonpad kun je wandelen door de toppen van de bomen. Maar er is meer te beleven bij Buitencentrum Boomkroonpad van Staatsbosbeheer. Het Buitencentrum is het startpunt voor verschillende wandel- en fietsroutes, bijzondere routes voor kinderen en leuke activiteiten. Het is ook de expeditiepoort Bos van het Unesco GeoPark De Hondsrug. In Buitencentrum Boomkroonpad is er een expositie over bosbeheer en hout. Ben je nog op zoek naar originele cadeautjes? Kijk dan rond in de winkel bij het Boomkroonpad. 

De Midwinterwandeling vindt plaats op 22 december. De wandeling start om 13.30 uur bij Buitencentrum Boomkroonpad en duurt ongeveer 2 uur. De kosten zijn € 7,50 voor volwassenen en € 5,- voor kinderen t/m 12 jaar. ga voor meer informatie naar de website