Lifestylemagazine over Noord-Nederland

t/m 29 maart: Expositie Denkend aan Groningen

Groningen is een provincie vol tegenstellingen, met trotse inwoners. Museum De Oude Wolden zag deze schoonheid en wijdde er een tentoonstelling aan.

Tekst: Redactie Noorderland | Beeld: Marike van Ringen, Mooiwest (Denkend aan Groningen)

Groningen is een provincie vol tegenstellingen, met trotse inwoners. Museum De Oude Wolden zag deze schoonheid en wijdde er een tentoonstelling aan. Dankzij het daverende succes van de expositie Denkend aan Groningen wordt deze verlengd tot 29 maart. Aanvankelijk zou deze tot 19 januari te zien zijn. 

Het thema bleek een daverend succes bij museumbezoekers, want niet alleen inwoners van Groningen maar ook mensen uit andere provincies kwamen naar het Museum de Oude Wolden (MOW) om de expositie te bekijken. Ook de kleinere fototentoonstelling ‘Veldwerk’, die qua thema nauw aansluit op de hoofdexpositie, mag op goede reacties rekenen. Het MOW is blij dat een onderwerp dat het museum na aan het hart ligt, de schoonheid van het Groninger platteland, zo’n goede weerklank vindt bij bezoekers. De tentoonstellingen stonden aanvankelijk gepland tot en met 19 januari. Beide kun je nu tot en met 29 maart komen zien. 

De tentoonstelling Denkend aan Groningen stelt de schoonheid van het Groninger platteland centraal. De titel komt uit een gedicht van Hendrik Marsman. Vaak zijn berichten over Groningen in de media negatief: krimp, relatieve armoede en aardbevingschade. Maar inwoners van Groningen zien iets heel anders: prachtige natuur, verbondenheid en een goede kwaliteit van leven. Verscheidene kunstenaars maakten werken in verschillende disciplines, allemaal met Groningen als centraal thema.

Meer info: www.museumdeoudewolden.nl