Lifestylemagazine over Noord-Nederland

10 januari t/m 1 maart: nieuwe tentoonstelling 'Parels in de kunst'

Op vrijdag 10 januari start er in Galerie Ruigewaert te Appingedam de nieuwe expositie 'Parels in de kunst'. 

Tekst en foto's: Galerie Ruigewaert

Op vrijdag 10 januari start er in Galerie Ruigewaert te Appingedam de nieuwe expositie 'Parels in de kunst'. 

Twee jaar geleden is er in Appingedam een werkgroep gestart die het jaarlijkse evenement Artiveer – waarbij de plaatselijke rondvaartboot een hop on hop of-boot wordt – mogelijk heeft gemaakt om bezoekers bij “de parels van Appingedam" te brengen. Daar hoort Galerie Ruigewaert ook bij, want parels toont de galerie iedere expositie opnieuw. 

In de nieuwe tentoonstelling 'Parels in de kunst' hangen 30 hedendaagse, veelal noordelijke, kunstenaars met 2 à 3 schilderijen in de galerie. Het zijn juweeltjes van schilderijen, unieke kunstwerken en mooie authentieke objecten die de basis vormen van deze tentoonstelling. 

Daarnaast tref je in deze expositie ook kunstwerken uit de privécollectie van particulieren, verzamelaars en hedendaagse kunstenaars. In deze tentoonstelling zijn dat schilderijen en grafieken van onder andere Jan Costerus, Ton Dubbeldam, Ruurd Elzer, Peter Harskamp, Jelle hoogstra, Marten Klompien en Arie Zuidersma. Door deze manier van exposeren is er een groot aanbod aan kunst die heel divers is.

De expositie start op 10 januari en is tot 1 maart 2020 te bezoeken. Ga voor meer informatie naar de website