Lifestylemagazine over Noord-Nederland

19 januari: Lezing over de huismus

Kom op zondag 19 januari naar het bezoekerscentrum Reitdiep voor een bijzondere lezing over het leven van de huismus door het Groninger Landschap.

Tekst: Redactie Noorderland, Het Groninger Landschap | Beeld: iStock

Kom op zondag 19 januari naar het bezoekerscentrum Reitdiep voor een bijzondere lezing over het leven van de huismus door het Groninger Landschap.

De huismus, wie kent 'm niet. Het bruine vogeltje valt niet op, maar is wel in de meeste tuinen te vinden. Mensen genieten van vogels en waar kan dat beter dan in de eigen tuin. Tuinen en erven zijn een belangrijk leefgebied voor vogels en met een beetje creativiteit kan een waar vogelparadijs gemaakt worden. Weten hoe? 

Tijdens deze lezing zal René Oosterhuis aan de hand van de tuinvogel bij uitstek, de huismus, uitleggen, waarom vogels in onze tuinen leven en wat gedaan kan worden om de eigen tuin geschikt te maken voor veel vogels.

René Oosterhuis (natuurbeheerder van Het Groninger Landschap) doet al 10 jaar onderzoek naar de huismussen in de omgeving van Leek. Het “gewone bruine vogeltje” blijkt een bijzonder leven te hebben. Het onderzoek heeft een verrassend inzicht gegeven in het leven van de huismus.  Tijdens de lezing zal hieraan volop aandacht worden besteed.

Datum: zondag 19 januari 

Tijd: 14.00 - 15.30 uur

Locatie: Wolddijk 103,9738 AD in Noorderhoogebrug / Groningen.

Aanmelden is niet nodig en deelname is gratis.