Lifestylemagazine over Noord-Nederland

26 januari: Lezing hunebedden in Duitsland

Op zondag 26 januari om 14.00 uur geeft Willem Donker een lezing over de hunebedden in Duitsland.

Tekst: Hunebedcentrum | Beeld: iStock

Op zondag 26 januari om 14.00 uur geeft Willem Donker een lezing over de hunebedden in Duitsland. In Duitsland liggen maar liefst 1350 hunebedden waarvan Willem er meer dan 1200 heeft bezocht. Dit jaar is het de bedoeling dat hij ook de laatste gaat bezoeken en daarmee is hij de eerste persoon die dit ooit heeft gedaan. Hij heeft alles goed gedocumenteerd met foto’s en kaarten. Zijn gegevens worden momenteel verwerkt op het hunebednieuwscafe.nl.

Willem vertelt in zijn lezing over de hunebedden in Duitsland, zowel inhoudelijk als persoonlijk. Hij neemt ons mee in zijn wereld, over de avonturen die hij heeft beleefd tijdens het zoeken maar ook over de fascinatie die hij heeft voor deze oude monumenten van onze voorouders. Inhoudelijk vertelt Willem onder andere over de Trechterbekercultuur, verspreidingsgebied, bouwperiode en functie van hunebedden, verschillende typen hunebedden, cupmarks, sloop, ontmanteling en vernieling van hunebedden, Prof van Giffen en Ernst Sprockhoff.

De lezing begint om 14.00 uur. De zaal is open vanaf 13.30 uur. De entree is 5 euro inclusief een kop koffie of thee. Kijk voor meer informatie op hunebedcentrum.nl.