Lifestylemagazine over Noord-Nederland

2, 16 en 23 februari: winterse zondagwandelingen bij het Boomkroonpad

Elke zondag in februari is er een wandelexcursie bij Buitencentrum Boomkroonpad.

Tekst en foto: Staatsbosbeheer

Elke zondag in februari is er een wandelexcursie bij Buitencentrum Boomkroonpad. Je kunt met een gids van Staatsbosbeheer een leuke winterwandeling maken door de prachtige omgeving. De tocht is geschikt voor jong en oud. 

Laat je niet weerhouden door de kou, maar ga lekker struinen door de Drentse bossen. De gidsen nemen je in februari mee voor een leuke en gevarieerde wandeling. Zij zullen je van alles laten zien over de natuur in de winter. Ook de sporen van dieren komen aan de orde, dus laat je verrassen en ontdek welke dieren en vogels er allemaal in het bos leven. Voor zowel kinderen als volwassenen is deze wandelexcursie een leuke en leerzame ervaring.

Bij het Boomkroonpad kun je wandelen door de toppen van de bomen. Maar er is meer te beleven bij Buitencentrum Boomkroonpad van Staatsbosbeheer. Het Buitencentrum is het startpunt voor verschillende wandel- en fietsroutes, bijzondere routes voor kinderen en leuke activiteiten. Het is ook de expeditiepoort van het Unesco Geopark De Hondsrug. Verder is in het Buitencentrum Boomkroonpad momenteel een expositie over bosbeheer en hout te bewonderen. 

Informatie

De winterse zondagwandelingen vinden plaats op 2, 16 en 23 februari. De wandelingen starten om 13.30 uur bij Buitencentrum Boomkroonpad en duren ongeveer 1,5 uur tot 2 uur. De kosten zijn €6 voor volwassenen en €3 voor kinderen t/m 12 jaar. Graag vooraf aanmelden via de website.