Lifestylemagazine over Noord-Nederland

18 t/m 20 februari: Opa-en omadagen Drents Museum

In de voorjaarsvakantie organiseert het Drents Museum weer de zogenaamde "Opa- en omadagen".

Tekst: Redactie Noorderland | Beeld: Julius van de Sande Bakhuyzen -  Rustende koeienhoeder aan oever van door bomen omzoomde waterkant

In de voorjaarsvakantie organiseert het Drents Museum weer de zogenaamde "Opa- en omadagen". Van dinsdag 18 tot en met donderdag 20 februari kunnen kinderen en grootouders voor een speciale prijs het museum in, waar allerlei activiteiten worden georganiseerd.

In het Drents Museum staat één groot avontuur op je te wachten. Je maakt een virtuele wandeling door de Drentse natuur bij de tentoonstelling Barbizon van het Noorden. Je komt langs mysterieuze veentjes, sprookjesachtige dorpen en indrukwekkende steenhopen. Na deze spannende wandeling vervolg je je reis naar de swingende workshop met Drentse liedjes van het ICO Centrum voor Kunst & Cultuur. De tocht gaat vervolgens verder naar het Drents Archief waar je zelf aan de slag gaat als kunstenaar. Samen met Het Drentse Landschap leer je alles over schapen en wol en kun je een eigen hunebed bouwen. Het programma vindt plaats op dinsdag 18, woensdag 19 en donderdag 20 februari om 11.00, 12.00, 13.00 en 14.00 uur.

Het programma is geschikt voor kinderen van 4 tot 12 jaar, maar broers en zussen mogen natuurlijk ook meedoen. Ook vaders, moeders, ooms, tantes en buren zijn welkom. De toegangsprijs voor kinderen is € 2,50 per kind. Volwassenen betalen € 9,50 per persoon voor het gehele programma (inclusief entree Drents Museum). Museumkaarthouders, Vrienden van het Drents Archief/Drents Museum en beschermers van Het Drentse Landschap betalen € 6,50 per persoon. Tickets zijn alléén online verkrijgbaar via www.drentsmuseum.nl/opa-omadagen (let op! vol=vol).