3x natuurwandelingen in Drenthe

Trek de wandelschoenen maar vast aan!

Tekst: Staatsbosbeheer, Nationaal Park Drentsche Aa, redactie Noorderland | Fotografie: Nationaal Park Drentsche Aa, iStock

De paden op, de lanen in! Een van de beste manieren om dé oerprovincie van Nederland te ontdekken? Te voet natuurlijk. Ontdek Drenthe met deze georganiseerde natuurwandelingen.


wandelingen DrentheHet Heuvingerzand

Ontdek op zondag 19 maart met een gids van Nationaal Park Drentsche Aa het Heuvingerzand, een voormalig stuifzandgebied bij Hooghalen. De route gaat door een natuurgebied waar de natuur ook écht natuur mag zijn. Je komt langs vennen en pingoruïnes, over de heide en door een oud bos, waar hout gewoon mag blijven liggen. En luister onderweg goed: de vroege vogels dienen zich weer aan!

wandelingen Drenthe

Woldwandeling

Wandel op zondag 26 maart mee in het prachtige Drents-Friese Wold, een natuurgebied op de grens van Drenthe en Friesland. Een gids van Staatsbosbeheer neemt je mee door bossen en heide en laat je onderweg verrassen door de natuur. De gids vertelt je over het gebied, over de verschillende aspecten van de natuur en natuurlijk kun je ook vragen stellen. De tocht is geschikt voor jong én oud.

wandelingen Drenthe

Wolvenexcursie

Er is de laatste jaren veel om te doen: de wolf. Maar wat weten we eigenlijk over dit roemruchte dier? Kom er meer over te weten tijdens een excursie van Natuurmonumenten bij het Dwingelderveld op zaterdag 25 maart of vrijdag 7 april. Tijdens de excursie ga je geen echte wolf zien, maar wordt er onderweg wel stilgestaan bij het bijzondere leven van dit dier en leer je wolvensporen te herkennen.


Laatste nieuws