Vrijdag 18 november: sfeervolle verhalenavond in Oudemirdum

Lees ook

Tekst: Bezoekerscentrum Mar & Klif | Fotografie: iStock

Op vrijdag 18 november organiseert Bezoekerscentrum Mar en Klif een bruisende Verhalenavond rondom de sfeervolle Brink in Oudemirdum. De avond zal gehuld zijn in wintersfeer met vuurkorven, verhalen en muziek.
Tijdens de Verhalenavond is er een bont gezelschap van vertellers en muzikanten die hun ‘verhalen’ delen. Van geschiedenis tot sterrenkunde en fabels tot zielenzang. Geniet, kijk en luister naar ‘De Terugkeer’ van Godfried Bomans door dominee Stephan de Jong in de Fonteinkerk en de warme klanken van Angela van SoulgiftSound in de Heemtuin. Ontdek de snelheid van het heelal bij Lucas Hoogkamp en het verhaal over de aanleg van de Afsluitdijk door Alice Booij in het Bezoekerscentrum. Onder een hoge boom vertelt Marleen een verhaal van Toon Tellegen en even verderop hoor je de lieflijke klanken van Amazing Grace op lowwhistle door Geertje Bouma, vergezeld door Mayke Kloetstra die het prachtige Fryske gedicht Ûnderweis van Reinder Posthuma voordraagt.

De met lantaarntjes verlichte route eindigt op de Brink, waar je met een beker warme chocomelk of glühwein gezellig met de muzikanten en vertellers kunt nazitten. Via deze link kun je je opgeven voor de verhalenavond. De toegang is gratis en iedereen is welkom. De verhalenavond start om 20:00 uur en duurt tot omstreeks 22:00 uur. De avond speelt zich deels buiten af, dus het is aan te raden je warm te kleden. Eventuele consumpties zijn voor eigen rekening.

Laatste nieuws

Kerstbal

Grootste kerstbal ter wereld weer verlicht

Met een diameter van 26 meter en een hoogte van 19 meter is het de allergrootste kerstbal ter wereld!

Recept: Drentse kniepertjes

Wie “oudejaarsdag” en “Drentse koekjes” zegt, denkt direct aan de ouderwetse knieperties, ook wel knijpertjes.

Zie ook