15 juni en 6 juli: ontdek het verhaal van de hunebed

Lees ook

Tekst: Staatsbosbeheer | Foto: Ineke van Os

Bij het bijzondere hunebed D42 Emmer Esch in het Drentse Schietbaanbos in Emmen neemt een gids van Staatsbosbeheer je mee in het verhaal van het hunebed. Tijdens deze avondactiviteit kun je ontspannen luisteren en vragen stellen.
Er valt heel wat te vertellen over dit gehavende, meer dan 5000 jaar oude prehistorische en mystieke bouwwerk, met de grote eikenboom middenin en op deze bijzondere plek. Waarom en hoe werden de hunebedden gebouwd? En waarom in de provincie Drenthe? De ervaren gids neemt je mee terug naar de tijd van het Trechterbekervolk, van hoe zij leefden, tot hun cultuur, huizen, dieren en het toenmalige landschap.

Informatie
Deze activiteit vindt plaats op woensdag 15 juni en 6 juli. Het verhaal start om 19.30 uur en duurt ongeveer anderhalf uur. Vooraf aanmelden via de website van Staatsbosbeheer is noodzakelijk. De kosten bedragen €7,50 per persoon. Voor het ontspannen luisteren en vragen kunnen stellen kunnen maximaal 15 mensen vanaf 16 jaar zich opgeven. Een klapstoeltje meenemen wordt aanbevolen, alsook eventueel wat eigen drinken en eten.

Laatste nieuws

Zie ook