1 en 8 juni: fietsexcursie ‘Hunebedden in velden en bossen van Emmen’

Tekst: Staatsbosbeheer Emmen Sleen | Fotografie: jacquesvandinteren / iStock 

Heb je ook zin om de mooiste historische plekjes van boswachterij Emmen te ontdekken? Ga dan mee met deze gevarieerde fietsexcursie. Op 1 en 8 juni kan je met een gids van Staatsbosbeheer een prachtige fietstocht van zo’n 14 km maken door boswachterij Emmen. Een geweldig natuurgebied met vele zichtbare sporen uit het verleden.


In boswachterij Emmen zijn meerdere hunebedden en grafheuvels zichtbaar aanwezig. Hunebedden zijn de oudste monumenten die in Nederland te vinden zijn. In de IJstijd werden grote keien naar Drenthe meegevoerd en daarvan werden de Hunebedden gebouwd. Hunebedden werden lang geleden gebouwd met superzware zwerfkeien en werden gebruikt als grafkamers. Ze werden vlak bij de nederzettingen van het Trechterbekervolk gebouwd. Je vindt er daarom soms een aantal vlak bij elkaar.

Tijdens de fietsexcursie wordt er vijf keer gestopt en een korte wandeling gemaakt om hunebedden en enkele grafheuvels te bekijken waarbij de gids informatie geeft. De fietsexcursie is geschikt vanaf 16 jaar. Je leert en ontdekt van alles over de geschiedenis van hunebedden en grafheuvels.

Informatie en aanmelden
Via www.staatsbosbeheer.nl/fietsexcursiehunebedden kun je je vooraf online aanmelden voor deze excursie. De fietsexcursie vindt plaats op woensdag 1 en woensdag 8 juni. Hij start om 14.00 uur en duurt ongeveer twee uur. De kosten bedragen € 7,50 per persoon en men dient een eigen, stevige fiets mee te nemen.
Startplaats: Parkeerplaats Emmerdennen D45, Boermarkeweg, Emmen.


Laatste nieuws