Ontdek de Wadden met de nieuwe Wadvogels-app

Lees ook

Tekst: Vogelbescherming Nederland | Foto: CreativeNature_nl / iStock

Hoe prachtig het Waddengebied ook is, toch gaat niet goed met de wadvogels. Voor een groot deel is dat te wijten aan (onbedoelde) verstoring door mensen. Dat kan en moet anders: de vernieuwde app Wadvogels laat zien hoe.

Wadvogels is vanaf nu beschikbaar via de website en in de app stores. De app is een uniek initiatief van negen natuurorganisaties die zich gezamenlijk inzetten voor de wadvogels en heeft – met het oog op de aanhoudende populariteit van het Waddengebied als vakantiebestemming in vooral de lente en zomer – een volledige transformatie ondergaan. Vanaf nu kunnen bezoekers van de Wadden in een handomdraai de vogels opzoeken die er te bewonderen zijn. Daarnaast biedt de app simpele handvatten hoe men optimaal kan genieten van een vakantieverblijf zónder wadvogels onbedoeld en onnodig te verstoren.

Van vogels herkennen tot getijdentabellen
De app bevat tips voor meer rust voor vogels, maar ook handige tools waarmee je via vragen de verschillende vogelsoorten kunt herkennen en live de getijden kunt zien. Ook geeft het een overzicht van de vogelkijkplekken die het Waddengebied rijk is

Laatste nieuws

Kerstbal

Grootste kerstbal ter wereld weer verlicht

Met een diameter van 26 meter en een hoogte van 19 meter is het de allergrootste kerstbal ter wereld!

Recept: Drentse kniepertjes

Wie “oudejaarsdag” en “Drentse koekjes” zegt, denkt direct aan de ouderwetse knieperties, ook wel knijpertjes.

Zie ook