6 maart: Een frisse voorjaarswandeling langs het Scheebroekerloopje

Tekst en fotografie: Nationaal Park Drentsche Aa

De meteorologische lente is net van start gegaan en dat wordt bij Nationaal Park Drentsche Aa gevierd met een frisse vroeg-voorjaarswandeling op zondagochtend 6 maart. 


De wandeling gaat onder andere langs een van de diepjes van de Drentsche Aa, het Scheebroekenloopje. Het loopje ontspringt op het Eexterveld, in een zogenaamde stroet. Tijdens deze afwisselende wandeling zie je de elementen die het esdorpenlandschap zo bijzonder maken: de es, het beekdal en het veld. Hier zijn cultuurhistorie en natuur onlosmakelijk met elkaar verbonden.In het voorjaar laten vogels zich vooral ’s morgens vroeg horen. Ook de ontluikende natuur, bloeiende dotters en andere voorjaarsbodes ontsnappen niet aan de aandacht van de Nationaal Park-gidsen.

De wandeling gaat om 8.00 uur van start vanaf de Nationaal Park-parkeerplaats Hagenbrink aan de Anloërweg, 9465 TS bij Anderen.Deelname is gratis. Na afloop van de excursie wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd voor het Gebiedsfonds Drentsche Aa.Waterdichte schoenen en een verrekijker worden aanbevolen.Honden worden niet toegelaten tijdens deze wandeling.


Laatste nieuws