Tip voor de kerstvakantie: de natuur van Mar & Klif ontdekken

Het bezoekerscentrum van Mar & Klif opent een afhaalbalie waar je educatieve ontdekkingsroutes van het natuurgebied kunt ophalen.

Lees ook

De bezoekerscentra van natuurgebieden zijn helaas gesloten, maar je kunt nog wel volop het bos in! Bij bezoekerscentrum Mar & Klif van Nationaal Landschap Zuidwest Fryslân hebben ze daar iets leuks op bedacht. Tijdens de hele (verlengde) kerstvakantie is er een speciale afhaalbalie geopend op dinsdag en donderdag tussen 10.00-11.00 en 13.00-14.00 uur om natuur-ontdekroutes op te halen.
Natuur-ontdekpaden
Beleef de bossen in Gaasterland met een avontuurlijke, educatieve route van Mar & Klif. Ideaal om er even met het gezin op uit te trekken! Er zijn routes voor verschillende leeftijdscategorieën en bij elke route hoort een leuk en leerzaam opdrachtenboekje.
Voor de jongste boskaboutertjes is er een Kabouter- en een Hippe Heksen en Paddenstoelenpad vol leuke opdrachtjes over de dierenvriendjes in het bos. En met de bijbehorende kabouter- en heksenmuts is de beleving compleet.

Zoek je iets voor het hele gezin, dan is het Hazenpad een aanrader. De route vol actieve opdrachten en weetjes voor kinderen in de leeftijd van ongeveer 5 – 10 jaar is ongeveer 5 km lang en voert door de Marderhoeke naar het uitkijkpunt bij het Oudemirdumerklif.

Daarnaast is er het vernieuwde Bosbeestenpad, een Dassenpad, een Spechtenpad en twee verschillende Rugzakroutes, door bos Elfbergen en het Rysterbosk. De opdrachtenboekjes kosten € 3,50 per stuk, de borg voor de routes met een koffertje/rugzakje bedraagt € 20.

Voor de hele (verlengde) kerstvakantieperiode is er een speciale aanbieding: 2 opdrachtenboekjes voor € 6. Zo komen jullie de vakantie buiten wel door. Tip: neem een picknickmand met koek en zopie mee. Er staan bankjes langs de meeste routes. Wat zullen ze heerlijk slapen na zo’n middag struinen door het bos!

Fietsen en wandelen zonder kleine kinderen
Wil je eropuit zonder (klein)kinderen? Ook voor volwassenen is het buiten genieten! Zeker met de prachtige fiets- en wandelroutes door de Gaasterlandse natuur. Fiets langs de IJsselmeerkust met de Kliffenroute, door de weilanden met de Ganzenroute, door de bossen met de Gaasterlandse bossenroute, of wandel en fiets langs de herinneringen aan de Gasten in Gaasterland of de Adel en Notabel. Zoek je een wandel-/fietskaart van de regio? Ook daarvoor kun je bij de afhaalbalie terecht.

Reserveren noodzakelijk
Voor het afhalen van routes en/of kaarten is een mailtje noodzakelijk naar [email protected] Vermeld daarin om welke route het gaat en op welke datum/tijd je komt afhalen. Dan wordt ervoor gezorgd dat de spulletjes voor jullie klaar liggen. Ophalen en betalen kan in de winkel van het Bezoekerscentrum elke dinsdag en donderdag tussen 10.00 en 11.00 en tussen 13.00 en 14.00 uur.

Bron: Bezoekerscentrum Mar & Klif | Beeld: Esther Derksen / iStock

Laatste nieuws

Zie ook