Kaartverkoop Groninger Museumnacht gestart

Als museumnachtbezoeker kun je zelf je programma samenstellen.

Lees ook

Op zaterdag 11 september vindt de Groninger Museumnacht weer plaats. Tickets voor dit evenement zijn vanaf nu beschikbaar. Deze speciale jubileumeditie van 2021 is net als vorig jaar een limited edition, dus geïnteresseerden moeten er snel bij zijn. Als museumnachtbezoeker kun je zelf je programma samenstellen door bij elk museum online een tijdslot te reserveren met een startmoment.
Net als vorig jaar is er dit keer vanwege de coronamaatregelen niet één toegangsticket, maar bestellen bezoekers voor elk museum apart een kaartje met een starttijd. Zij kunnen zo hun persoonlijke Museumnacht plannen. De musea zijn op 11 september geopend van 19.00 uur tot middernacht. Tickets zijn voor ongeveer €2,50 per museum te koop via groningermuseumnacht.nl.

Programma
In het Noordelijk Scheepvaart Museum presenteert Stukafest The Lost Night Collective, een dansperformance over het vastzitten in denkbeelden en verwachtingen van de samenleving. Naast dans is er ook muziek van gitarist Stanimir Lambov en van de band Toucan Coma.

Bij Storyworld in het Forum kun je live meekijken bij de Groningse stripmaker Jan-Willem Spakman. In het museum zelf zie je de nieuwe expositie over Gerben Valkema, striptekenaar van het jaar, bekend van de strips Elsje en Kik. Daarnaast kun je de hele avond doorlopend in de Rabo Studio van het Forum de indrukwekkende installatie Habitat van Heleen Blanken bewonderen én ervaren.

Ervaar via VR de archeologie van de toekomst in het Universiteitsmuseum. Ook is er hiphop van Alexander Moto en geven de violisten Elena Muñoz de Morales en Belén Pérez van Bihotz Duo een prachtig concert.

Myron Hamming, stadsdichter van Groningen, geeft op een verrassende manier invulling aan het thema van GRID tekst en beeld. Kom deze nacht ook kijken naar de tentoonstelling van de bijzondere samenwerking tussen illustrator Olivia Ettema en schrijfster Franca Treur.

In het Groninger Museum is er een silent disco van KopjeK en zijn er bijzondere optredens van Rani, Orange Skyline en Eva Waterbolk. Volg ook de slow looking rondleiding langs kunst van onder anderen Andy Warhol en Erwin Olaf. Of creëer je eigen augmented reality graffiti in een van de zalen van de Kinderbiënnale.

Speciaal voor de Museumnacht opent dit jaar een extra locatie haar deuren: de Akerk. Het is de hoofdlocatie van het Noorderlicht Internationaal Fotofestival 2021: The Makeable Mind. In de kerk zie je fotografie, virtual reality en als topattractie de enorme multimedia-installatie LAWKI-NOW van designcollectief ARK.

Bron: Groninger Museum | Beeld: SanderStock / iStock

Laatste nieuws

Zie ook