19 en 26 juni: Helmantel-lezingen in het Drents Museum

Ontdek meer over Henk Helmantel en zijn kunststijl tijdens deze lezingen.

Lees ook

Het Drents Museum organiseert deze maand een tweetal lezingen bij de tentoonstelling Henk Helmantel – Meesterschilder, die nog tot en met 5 september 2021 in het museum te zien is.
Op zaterdag 19 juni staat graficus en kunstkenner Han van Hagen stil bij onderwerpen als stillevens en kerkinterieurs in de schilderkunst. Algemeen directeur Harry Tupan gaat op zaterdag 26 juni dieper in op Helmantels stijl, zijn inspiratiebronnen én de kunstkritiek.

Han van Hagen
In zijn lezing Met HELMANTEL aan tafel, Zeg maar Henk laat graficus en kunstkenner Han van Hagen zien hoe onderwerpen als stillevens en kerkinterieurs in de loop der eeuwen in de schilderkunst een plaats hebben verworven of juist veracht werden. Deze lezing vindt plaats op zaterdag 19 juni om 13.00 en 14.30 uur in de Statenzaal van het Drents Museum. Meer informatie op: drentsmuseum.nl/activiteiten.

Hans Hagen

Harry Tupan
Algemeen directeur Harry Tupan kent het werk van Henk Helmantel goed. Zijn werk heeft een sterke relatie met de collectie hedendaagse figuratieve kunst van het Drents Museum. Tupan laat je in zijn lezing op zaterdag 26 juni om 13.00 en 14.30 uur in de Statenzaal met andere ogen naar Helmantels schilderijen kijken en vertelt over zijn stijl, zijn inspiratiebronnen én de kunstkritiek.

Tickets voor beide lezingen zijn €10,- per stuk, exclusief museumentree. Naast het ticket voor de lezing is ook een toegangsbewijs nodig voor het Drents Museum op de betreffende dag. Kijk op drentsmuseum.nl/activiteiten voor meer informatie over de activiteiten en het bestellen van tickets.

Bron: Drents Museum | Beeld: Han van Hagen, foto: Rob Hoorn | Harry Tupan, foto: Sake Elzinga

Laatste nieuws

Zie ook