9 april t/m 1 mei: theatervoorstelling Nacht in Friesland

De reis van elk personage begint online en eindigt bij een voordeur.

Lees ook

Vanwege de voortdurende maatregelen bedacht Fries theatergezelschap Tryater een nieuw concept dat volledig coronaproof is en waarbij het publiek alsnog van theater kan genieten: de nieuwe voorstelling Nacht begint online en krijgt een een-op-een live vervolg bij de voordeur.
Over Nacht
“De dag loopt op z’n eind. De stilte trekt over Fryslân. Een verpleger, een vrouw die voor het eerst na lange tijd weer buiten komt, een journaliste: allemaal zijn ze ‘s avonds onderweg. Waarom slapen ze niet? En wat doen ze zo laat nog buiten?” De voorstelling begint online, waarbij het publiek onder andere kennismaakt met de personages. Elk personage reist op zeker moment naar een adres in de provincie, om live – bij de voordeur – de voorstelling te vervolgen. In unieke monologen nemen ze het publiek in vertrouwen over wat hen wakker houdt. Zij zijn getuige van hun tragikomische dromen, verlangens, twijfels en angsten.

Informatie
De nieuwe voorstelling – die geregisseerd wordt door Tatiana Pratley en Sjoeke Marije Wallendal – speelt van 9 april tot en met 1 mei, overal in Friesland. Ga voor tickets en meer informatie naar de website van Tryater.

Bron: Tryater | Beeld: Tryater

Laatste nieuws

Zie ook