Luisterwandeling op Drentse natuurbegraafplaatsen

Natuurbegraafplaats Mepperdennen en Hillig Meer in Drenthe lanceren een gratis luisterwandel-app.

Lees ook

Een wandeling over een natuurbegraafplaats is deze tijd van het jaar niet alleen bijzonder, maar het roept natuurlijk ook veel vragen over natuurbegraven op. Daarom lanceren Natuurbegraafplaats Mepperdennen en Hillig Meer in Drenthe een gratis luisterwandel-app die je tijdens het wandelen veel informatie geeft.
Bezoekers kunnen op gevoel of met een plattegrond over natuurbegraafplaats Mepperdennen in Meppen en/of Hillig Meer in Eext wandelen. Tijdens de wandeling laat de app op verschillende plekken informatie zien. Een “lokale gids” vertelt dan in de app over het bos, de grafmarkeringen en de historie. De gids nodigt ook uit om op details te letten en om te voelen wat voor bijzondere plek een natuurbegraafplaats is.

Privérondleiding
Met deze nieuwe luisterwandeling volgen bezoekers eigenlijk een privétour. ‘Zowel Mepperdennen als Hillig Meer zijn interessante gebieden,’ vertelt Gabriëlle Kuijer van Natuurbegraafplaats Hillig Meer. ‘De ijstijden hebben dit landschap gevormd en onze voorouders woonden hier duizenden jaren geleden al. Zij begroeven hun overledenen in grafheuvels en hunebedden. Die grafheuvels zijn nog iedere dag onze inspiratie.’

De luisterwandeling geeft ook veel informatie over natuurbegraven. Dina de Roode van Natuurbegraafplaats Mepperdennen merkt op: ‘Van bezoekers horen we dat het prettig is om die toelichting te krijgen terwijl je er ter plekke bent.’

Informatie
Op www.mepperdennen.org/luisterwandeling en op www.hilligmeer.nl/luisterwandeling vind je alle informatie over de nieuwe app. De wandeling start al op de parkeerplaats van de natuurbegraafplaats.

Bron: Natuurbegraafplaats Mepperdennen | Beeld: Natuurbegraafplaats Mepperdennen

Laatste nieuws

Kerstbal

Grootste kerstbal ter wereld weer verlicht

Met een diameter van 26 meter en een hoogte van 19 meter is het de allergrootste kerstbal ter wereld!

Recept: Drentse kniepertjes

Wie “oudejaarsdag” en “Drentse koekjes” zegt, denkt direct aan de ouderwetse knieperties, ook wel knijpertjes.

Zie ook