Avondwandeling over het Aekingerzand

Donderdag 16 juli neemt een gids van Staatsbosbeheer je mee op een prachtige avondwandeling door het Aekingerzand, het uitgebreide stuifzandgebied bij Appelscha.

Lees ook

Donderdag 16 juli neemt een gids van Staatsbosbeheer je mee op een prachtige avondwandeling door het Aekingerzand, het uitgebreide stuifzandgebied bij Appelscha.
Het Aekingerzand, of de Kale Duinen, is een zandverstuiving die is ontstaan door overbeweiding. Hierdoor verdween de heide en zag het zand zijn kans om te gaan stuiven. Nu weet men dat in deze “woestijn”  heel bijzonder planten-en dieren leven, die het kunnen volhouden in de soms extreme omstandigheden van dit gebied. In de zomer kunnen de temperaturen op zuidhellingen oplopen tot 60 graden, terwijl het ’s nachts aan de grond kan vriezen. Bewoners zijn bijvoorbeeld zandloopkevers en sluipwespen. Een kenmerkende broedvogel is de boomleeuwerik.

De deskundige gids van Staatsbosbeheer weet je alles te vertellen over de omgeving en wijst je op bepaalde, soms unieke, planten die hier groeien.

Datum: donderdag 16 juli
Tijd: 19.30 – 22.00 uur
Start: Camping Wilhelminahoeve , Canada 3, 8424 SR Elsloo Tel. 0653592959
Kosten: € 9,- volwassene; € 6,00 kind t/m 12 jaar, inclusief koffie of thee
Aanmelden noodzakelijk: www.staatsbosbeheer.nl/DrentsFrieseWold

Beeld: iStock

Laatste nieuws

Kerstbal

Grootste kerstbal ter wereld weer verlicht

Met een diameter van 26 meter en een hoogte van 19 meter is het de allergrootste kerstbal ter wereld!

Recept: Drentse kniepertjes

Wie “oudejaarsdag” en “Drentse koekjes” zegt, denkt direct aan de ouderwetse knieperties, ook wel knijpertjes.

Zie ook