NOK Rooftop Sessions: Canto Ostinato

Tijdens de NOK Rooftop Sessions op 11 en 12 juli worden drie concerten gehouden door pianoduo Scholtes en Janssens, die de Canto Ostinato spelen.

Een unieke ervaring: pianomuziek gespeeld op vleugels op het dak van het Forum. Tijdens de NOK Rooftop Sessions op 11 en 12 juli worden drie concerten gehouden door pianoduo Scholtes en Janssens, die de Canto Ostinato spelen. Geniet van de prachtige muziek onder de sterrenhemel in hartje Groningen!

Er worden drie concerten gegeven door Scholtes en Janssens. De eerste vindt plaats tijdens zonsondergang op 11 juli, later als het donker is nog één en op zondagmiddag de laatste. Canto Ostinato is een van de bekendste stukken uit de Nederlandse muziekgeschiedenis. De 106 secties van deze hypnotiserende pianocompositie worden naar eigen inzicht gespeeld en afgewisseld. Het verloop van het stuk staat vast, de lengte en invulling van de opus niet. De muzikanten beslissen zelf over de invulling ervan. 

Lestari Scholtes (1984) en Gwylim Janssens (1985) vormen sinds 2003 een pianoduo. Vandaag de dag worden zij erkend als één van de meest belovende pianoduo's van hun generatie. Hun debuut in Carnegie Hall in mei 2009 werd geprezen als ‘het hadden net zo goed 25 of 30 vingers kunnen zijn, zo groots en samengesmolten was hun klank. Subliem duo in topvorm'. Het duo staat bekend om zijn betoverende klank, zeer hoogstaande technische behendigheid en hun intense en energieke optredens.

Kijk voor tickets en meer informatie op www.forum.nl. Bij slecht weer wordt het concert naar binnen verplaatst. Er wordt rekening gehouden met coronamaatregelingen.

Beeld: iStock

Laatste nieuws

Westerkerkje

Het Westerkerkje: overnacht in het kleinste houten kerkje van Nederland

Een klein, rood gebouwtje midden in de natuur. Het Westerkerkje, opvallend aan de rand van het uitgestrekte Landgoed De Eese bij Steenwijk, is niet zomaar een kerkje: het staat bekend als het kleinste houten exemplaar van Nederland.