Style je eigen vorstelijke stuk

Maak de koning – of jezelf natuurlijk! – blij met een oranje gestileerd arrangement. . Bloemstylist Hans Zijlstra uit Groningen weet wel hoe je het hart van de majesteit én zijn onderdanen kunt raken: met deze vorstelijke creatie.

Lees ook

Tekst & fotografie: Max de Krijger | Workshop: Bloemstylist Hans Zijlstra

Maak de koning – of jezelf natuurlijk! – blij met een oranje gestileerd arrangement. Met kleine kroontjes voor ’n beetje extra cachet. Bloemstylist Hans Zijlstra uit Groningen weet wel hoe je het hart van de majesteit én zijn onderdanen kunt raken: met deze vorstelijke creatie.

De liefde voor het vak is bloemstylist Hans Zijlstra met de paplepel ingegoten. Zijn ouders runden 35 jaar lang de bloemenwinkel aan de Eeldersingel in Groningen, toen Hans deze in 2005 overnam. ‘Meteen ben ik gaan verbouwen, een andere richting op gegaan. Het is nu mijn eigen stijl, mijn eigen dingetje,’ vertelt hij gepassioneerd over de winkel die hij met zijn vriendin Franka runt. Het assortiment bloemen is breed. ‘Lekker apart ook. Met bijvoorbeeld de Fritillaria. Die is zeldzaam en koop ik op de bloemenveiling in Aalsmeer. Hoe je mijn stijl qua boeketten kunt herkennen? De boeketten zijn wijd, groot, luxe en vooral ook langstelig.’ 

Hieronder alvast een voorproefje. Benieuwd hoe je deze vorstelijke kroon zelf kunt maken? Je leest het in de nieuwe Noorderland, nu verkrijgbaar in de winkel of bestel 'm hier.

bloemenkroon

 

 

Laatste nieuws

Zie ook

kaartjes

15 t/m 21 januari: Week van de Lieve Briefjes

Wie verras jij volgende week met een leuk kaartje?
Aan de slag: maak je eigen winterkussen

Aan de slag: maak je eigen winterkussen

Een creatief project op de koude winterdagen!
Herfstkaars

Maak je eigen herfstkaars

We gaan aan de slag met kaarsvet en kalebassen!
Borg Verhildersum

19 en 20 augustus: Bijzondere excursies bij Borg Verhildersum

Ga vleermuizen spotten of borduren met klei bij Borg Verhildersum.