5 en 6 mei: Friese Sleepbootdagen

Op 5 en 6 mei a.s. worden van 11:00 tot 17:00 uur in Woudsend de 16e Friese Sleepbootdagen georganiseerd. Meer dan zestig klassieke sleepboten en opduwers liggen dan afgemeerd aan de Iewal, midden in het dorp.

Tekst en foto: Friese Sleepbootdagen Woudsend – Ondernemersvereniging Woudsend

Op 5 en 6 mei a.s. worden van 11:00 tot 17:00 uur in Woudsend de 16e Friese Sleepbootdagen georganiseerd. Meer dan zestig klassieke sleepboten en opduwers liggen dan afgemeerd aan de Iewal, midden in het dorp. De Friese Sleepbootdagen is een tweejaarlijks evenement voor jong en oud. 

Zaterdag 5 mei is vanaf 11.00 uur de sleepbootdagenmarkt, de vintage winkeltjes in de Midstrjitte en het Technoplein op het parkeerterrein aan de Waechswal open voor bezoekers. Om 12.00 uur wordt, op het parkeerterrein aan de Waechswal, de nieuwe “Sleepbootschipper van Woudsend” bekend gemaakt. Deze tweejaarlijkse titel wordt toegekend aan een Woudsender die belangrijk voor het dorp was en nog steeds is. Aansluitend zal de opening van de Kinderkunst expositie plaatsvinden.

Zowel op zaterdag 5 mei als op zondag 6 mei staat het dorp bol van de activiteiten. Deze keer opnieuw een uitgebreid programma met sleepboten, opduwers, braderie, muziek, motoren, oldtimers en vintage winkeltjes in de Midstrjitte. Daarnaast zijn de beide molens en kerken open voor publiek.

Datum: Zaterdag 5  &  zondag 6 mei 2018 
Plaats: Woudsend (centrum) 
Tijd: 11:00 uur – 17:00 uur.
Email: [email protected]
Website: friesesleepbootdagen.nl
Entree: € 2,- p.p.
Organisatie: Ondernemers Vereniging Woudsend & Woudsend Promotie

Laatste nieuws