18 september: lezing Thomas Erdbrink in het Drents Museum

Journalist en programmamaker Thomas Erdbrink, bekend van de succesvolle VPRO-serie Onze man in Teheran, is op dinsdag 18 september te gast in het Drents Museum.

Lees ook

Tekst: Drents Museum | Foto: documentaire Iran – Bakermat van de beschaving. Samenstelling en productie: Annelies Hemeltjen © RTV Drenthe

Journalist en programmamaker Thomas Erdbrink, bekend van de succesvolle VPRO-serie Onze man in Teheran, is op dinsdag 18 september te gast in het Drents Museum. In de vorm van een interview vertelt Erdbrink om 15.00 en 19.00 uur over het land waar hij al zeventien jaar woont en werkt. 

Thomas Erdbrink
Erdbrink is een van de weinige buitenlandse correspondenten in de Iraanse hoofdstad Teheran. Hij schrijft voor De Volkskrant en The New York Times en is getrouwd met de Iraanse fotograaf en kunstenaar Newsha Tavakolian. Iran heeft de reputatie gesloten te zijn, maar Erdbrink weet uit ervaring dat het land meer is dan we in het nieuws zien: de bevolking is gastvrij, warm en gepassioneerd. De journalist toont ‘zijn’ Iran in de documentaire Onze man in Teheran, die afgelopen voorjaar een tweede seizoen kreeg en nu ook op de Amerikaanse televisie wordt uitgezonden.

Bakermat van de beschaving
De geschiedenis van Iran is tienduizenden jaren lang – iets waar ook moderne Iraniërs zich sterk van bewust zijn. Er is immers een groot aantal archeologische voorwerpen bewaard gebleven uit de verschillende tijdperken die Iran gekend heeft. Het Drents Museum laat in de tentoonstelling Iran – Bakermat van de beschaving deze geschiedenis zien. Van de werktuigen van de vroegste landbouwers, langs het praalwerk van de enorme Perzische rijken tot de sierlijke kunstwerken van de middeleeuwse islamitische tijd. De tentoonstelling kun je nog tot en met 18 november 2018 bekijken in het Drents Museum.

Informatie
Kosten: vanaf €27,50
Opgave: www.drentsmuseum.nl

Laatste nieuws

Zie ook