5 april: taxatiedag in Museum De Buitenplaats

Kom op vrijdag 5 april naar de taxatiedag in Museum De Buitenplaats in Eelde.

Lees ook

Tekst en foto: Museum De Buitenplaats

Nieuwsgierig naar de waarde van jouw kunstschatten? Kom dan op vrijdag 5 april naar de taxatiedag in Museum De Buitenplaats in Eelde. Taxateurs van het Venduehuis uit Den Haag staan van 12.00 tot 16.00 uur voor je klaar om uw kunst en antiek te taxeren en desgewenst in te nemen voor veiling.

Er zijn experts aanwezig op het gebied van Indische en Indonesische schilderkunst, oude en moderne Europese schilderkunst, Chinees porselein en Aziatica, zilver en sieraden. Per persoon is het toegestaan om maximaal 5 items te laten taxeren. Van grote objecten kunnen foto’s getoond worden.

Frans Leidelmeijer, voorheen bekend van het tv-programma Tussen Kunst & Kitsch, is op deze dag aanwezig voor de beoordeling van Indonesische schilderkunst, Balinese beelden, art nouveau en art deco. 

De taxatie vindt plaats in het museumpaviljoen van Museum De Buitenplaats. Op dit moment toont het museum hier stillevens van de kunstschilder Piet Sebens in combinatie met Aziatische keramiek uit de collectie van het Princessehof in Leeuwarden en de eigen collectie van de kunstenaar. Een entreebewijs voor het museum is niet nodig om aan de taxatie deel te nemen. Aanmelden via: [email protected].

Laatste nieuws

Kerstbal

Grootste kerstbal ter wereld weer verlicht

Met een diameter van 26 meter en een hoogte van 19 meter is het de allergrootste kerstbal ter wereld!

Recept: Drentse kniepertjes

Wie “oudejaarsdag” en “Drentse koekjes” zegt, denkt direct aan de ouderwetse knieperties, ook wel knijpertjes.

Zie ook