21 december: Midwinternacht in het Fries Museum

De nacht van 21 op 22 december is de langste nacht van het jaar. Om dit te vieren opent het Fries Museum extra lang haar deuren met speciale activiteiten voor jong en oud.

Lees ook

Tekst: Redactie Noorderland | Beeld: Fries Museum

De nacht van 21 op 22 december is de langste nacht van het jaar. Om dit te vieren opent het Fries Museum extra lang haar deuren met speciale activiteiten voor jong en oud. Midwinternacht wordt gevierd in veel Scandinavische landen, dus deze nacht is ook ter ere van de tentoonstelling Wij Vikingen.

Op 21 december is het Fries Museum tot 22.00 uur open. In het donker komt de tentoonstellingen Wij Vikingen echt tot leven, mede door de spannende verhalen van Abe de Verteller en Diana Spiekhout. Abe de Verteller neemt je mee naar de levendige wereld van mythes en sagen iut het noorden. Diana Spiekhout, conservator van de voorstelling, vertelt over de vikingaanvallen in Frisia. Ook is er live muziek van het folktrio Shoe Eating Rabbits tijdens dit evenement.

Houd je wel van een beetje spanning? Slieker Film draait de horrorfilm die compleet in het daglicht plaatsvindt, Midsommar. Elbrich Schoorstra van de tattooshop Drakkar Tattoo in Leeuwarden tatoeëert live op deze avond. Kinderen kunnen een minder permanente neptatoeage laten zetten om er ook uit te zien als een echte viking. Kom vooral verkleed als viking, want om 20.00 uur is er een kostuumwedstrijd voor het beste vikingkostuum. 

Koop tickets op friesmuseum.nl

Laatste nieuws

Kerstbal

Grootste kerstbal ter wereld weer verlicht

Met een diameter van 26 meter en een hoogte van 19 meter is het de allergrootste kerstbal ter wereld!

Recept: Drentse kniepertjes

Wie “oudejaarsdag” en “Drentse koekjes” zegt, denkt direct aan de ouderwetse knieperties, ook wel knijpertjes.

Zie ook