Naar de bollen in Groningen

Het is lente! We worden niet alleen vrolijk van het zonnetje dat zich steeds vaker laat zien en aangenamere temperaturen, maar ook van alle bloemen die zich weer laten zien. Jaarlijks trekken toeristen massaal naar de bollenstreek in Noord-Holland, maar ook in Groningen kun je van de kleurige bloemenvelden genieten. 


Het bollenseizoen begint natuurlijk al in februari, waarin we een voorproefje van de lente krijgen met krokussen en sneeuwklokjes. Daarna volgen de narcissen en hyacinten die vele wegen en tuinen opfleuren. Als slotstuk en opstapje naar de naderende zomer worden we elk jaar opnieuw getrakteerd met de bloei van tulpen, voor velen een reden voor een leuk dagje uit. Vanaf midden april tot in mei veranderen hele lappen grond in de meest bonte kleurencombinaties.

Bollen in Noord-Groningen

De bollenvelden in de zogenoemde Bollensteek zijn wereldberoemd, maar ook in het Groninger Ommeland liggen prachtige tulpenvelden. De meeste velden liggen in het noorden van de provincie, in het Hogeland en de Eemsdelta. Zo vind je in het seizoen bij onder andere Spijk, Oosternieland, Kloosterburen, Uithuizermeeden en Zijldijk kleurrijke bloemenvelden.

Bollenroute

Voor wie geen zin heeft zelf op zoek te gaan naar de mooiste plekjes om de bloemenpracht van dichtbij te bewonderen, heeft Rotaryclub Uithuizen speciale routes uitgestippeld. Tijdens de Bollentocht op zaterdag 29 april 2023 kun je lopend, met de fiets, auto of motor langs de bollenvelden van het Groninger landschap. Er zijn wandeltochten die variëren van 10 tot en met 40 kilometer, de fietstocht is 35 kilometer lang en voor motorrijders en autobestuurders is er een route van 65 kilometer. Het enige wat je zelf nog hoeft te doen is een vervoersmiddel kiezen en je opgeven via de website van de Rotaryclub.

Tips voor een bezoek

  • Op zoek naar mooie bloemen om thuis na te genieten? Bezoek dan eens een pluktuin, zoals het Hofje van Harkstede.
  • Wil je de rust opzoeken? Ga dan op eigen gelegenheid doordeweeks richting de bollenvelden. In het weekend kan het druk worden.
  • Geniet van een afstandje van de velden en betreed deze niet. De akkers zijn eigendom van de boeren.


Fotografie: mevrouw Kruithof-Bruinsma 

Laatste nieuws