Beleef de wildernis in het Hart van Drenthe

Wandel door het bos en langs verstilde vennen.

Tekst en foto: Nationaal Park Drentsche Aa

Zin in een avontuurlijke wandeling? Ga dan op zondag 11 december mee met gidsen van Nationaal Park Drentsche Aa naar het Hart van Drenthe, een robuust natuurgebied midden in de provincie. 


Sprokkelspoor
Tijdens deze wandeling speur je langs het zogenoemde Sprokkelspoor door het bos en langs verstilde vennen. Onderweg ontdek je nieuwe Drentse wildernis.

Het Hart van DrentheIn het Hart van Drenthe krijgt de natuur voorrang boven de traditionele houtproductiefunctie. In dit gebied worden dus geen bomen meer gekapt en kan de natuur haar gang gaan. Brede paden zijn hier en daar afgesloten en nieuwe, veel spannender paadjes geven je een nieuwe natuurbeleving. Meer weten over het Hart van Drenthe? In dit artikel van Noorderland lees je meer over het natuurgebied en tippen we leuke (bezoek)adressen en uittips.

Informatie
De wandeling begint om 14.00 uur op de Parkeerplaats Zandspeelplaats in Elp en duurt ongeveer 2.5 uur.
Deelname is gratis. Na afloop van de excursie wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd voor het Gebiedsfonds Drentsche Aa. Draag tijdens de wandeling waterdichte schoenen en neem eventueel een verrekijker mee.


Laatste nieuws