Tot en met 3 juli: expositie ‘Kom in mijn Wereld’ bij Galerie Ruigewaert

Tekst: Galerie Ruigewaert | Beeld: Marloes Buigel Boering ‘Imkers in het koolzaad’

Tot en met 3 juli kun je bij Galerie Ruigewaert in Garrelsweer de expositie Kom in mijn Wereld bewonderen, waarin gastexposante Marloes Buigel Boering een belangrijke rol speelt.


‘Hoe ziet de wereld van een kunstenaar er eigenlijk uit? Kijken zij op dezelfde manier naar alles wat er om ons heen staat, groeit, bloeit, kruipt, loopt of beweegt?’ Galeriehoudster Tjitske Regnery vermoedt dat kunstenaars intenser naar de dingen om ons heen kijken en wat ze zien ook anders interpreteren. Zij denkt dat dit komt doordat hun verbeelding en creatieve vermogen om alles los te kunnen laten hen in staat stelt onbevangen naar de omgeving te kijken.

Bij Kom in mijn Wereld treed je binnen in de wereld van de kunstenaar. De manier waarop zij vorm geven aan hun beleving van natuur, steden, gevoelens en impressies. De indrukken die zij opdoen worden omgezet op het doek met passie en kleur.

Ruigewaert heeft Marloes Buigel Boering gevraagd deel te nemen aan deze expositie, omdat zij ook precies kan verwoorden hoe een kunstenaar aan het werk gaat. De kunstenaar zegt ‘geraakt worden door wat je ziet en voelt, hierdoor geïnspireerd raken, dat volgen en vertalen naar een schilderij, inkttekening, schets of krabbel…’

Buigel Boering werkt het meest met olieverf op doek, maar maakt daarnaast ook inkttekeningen op papier. Haar manier van schilderen is impressionistisch en realistisch, alhoewel ze enige abstractie ook niet schuwt. Elk schilderij of tekening vertelt haar persoonlijke verhaal.

Tevens hangen er in deze tentoonstelling 28 hedendaagse, veelal noordelijke kunstenaars en zijn er kunstwerken te zien die uit de privécollectie van particulieren en verzamelaars komen.

De expositie is te zien tot en met 3 juli 2022. Openingstijden zijn vrijdag & zaterdag van 12.00 – 17.00 uur, zondag van 13.00 – 17.00 uur en op afspraak.


Laatste nieuws

Westerkerkje

Het Westerkerkje: overnacht in het kleinste houten kerkje van Nederland

Een klein, rood gebouwtje midden in de natuur. Het Westerkerkje, opvallend aan de rand van het uitgestrekte Landgoed De Eese bij Steenwijk, is niet zomaar een kerkje: het staat bekend als het kleinste houten exemplaar van Nederland.