10 november: Meesterpianist Maarten van Veen speelt Debussy en Liszt

Tekst: Redactie Noorderland | Beeld: Johannes Bosgra

Tijdens dit bijzondere concert van meesterpianist Maarten van Veen, die werken van Debussy en Liszt ten gehore brengt, maakt de omgeving deel uit van het concert. De concerthal in de Schierstins in Feanwâlden hangt namelijk vol foto's van Johannes Bosgra uit Burgum, met daarop de prachtige bomen van de familie Bosgra.

Van Veen en Bosgra hebben samengewerkt om een totaalervaring te creëren waarin het publiek zowel raakt geïnspireerd door de muziek als de foto's. Op basis van de foto's is gekozen voor een Nocturne van Liszt en een Rêverie van Debussy. Het programma van het concert ‘Nocturnes et Rêveries’ is exact afgestemd op de fotografische werken in de tentoonstelling Bomen van Bosgra van Johannes Bosgra, zodat de beeld- en muzikale taal een totaalervaring creëren voor het publiek.

Maarten van Veen is naast pianist ook programmeur. In zijn werk is hij altijd op zoek naar een verbinding tussen kunstvormen, niet alleen in d emuziek maar ook film, dans, theater, beeldende kunst en spoken worth. Johannes Bosgra is fotograaf en reflecteert in de tentoonstelling Bomen van Bosgra op de bomen die door zijn voorouders sinds 1700 worden gekweekt in Burgum. Hij laat zich inspireren door klassiek muziek. Bosgra verbeeldt landschappen op een minimalistische, geabstraheerde wijze om op directe wijze de diepe emoties over te brengen die klassieke muziek in hem oproept. 

Concert Nocturnes et Rêveries – Maarten van Veen (piano)
Aanvang: Zondag 10 november om 16.00 uur De Schierstins, Haadstrjitte 1, Feanwâlden
Kaarten & Info: www.schierstins.nl
Entree: € 16,50 (donateurs € 14,50), inclusief consumptie in de pauze.