Oranje smaakmakers: koninklijke recepten

Productie: Koken bij mijn Tante

Het regent weer lintjes en de oranje wimpel mag in top. Daar word je vanzelf al vrolijk van. Dus valt er iets te vieren? Brouw er ook in de keuken een feestje van. Beken kleur met onze oranje smaakmakers. 

Ingrid Vermulst (50) staat het liefst elke dag in de keuken om mediterrane gerechten te bereiden. In haar kookstudio aan huis Koken bij mijn Tante in het Groningse Loppersum ontvangt ze wekelijks groepen mensen waarmee ze haar liefde voor koken deelt. Haar kennis deed ze op de Hogere Hotelschool op en in het volwassenonderwijs tot restaurantkok. Door een ingrijpende gebeurtenis besloot Ingrid een aantal jaar geleden haar leven volledig om te gooien. Ingrid kreeg borstkanker en realiseerde zich dat haar werk als eigenaar van Hotel Spoorzicht in Loppersum geen voldoening meer gaf. Wat ze dan wilde? Gezellig doen én weer de keuken in.

Hieronder een greep uit Ingrids oranje smaakmakers. Benieuwd hoe je deze heerlijke gerechten maakt? Je leest het in de nieuwe Noorderland. Haal 'm nu in de winkel of bestel hier.

Wortel-kokossoep 

wortelsoep

Salade van wortel, venkel, rozijnen, pompoenpitten en Parmezaanse kaas

wortelsalade

Abrikozencake met limoen en gember

abrikozencake

Panna cotta met gegrilde sinaasappel

panna cotta sinaasappel