Ingrediënten:
Voor vier personen
- 400 gram spruitjes
- 50 gram geraspte Parmezaanse kaas
- 25 gram roomboter
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 1 theelepel gedroogde tijm
- 1 theelepel grof zeezout
- zwarte peper
Zo maak je spruitjes perfect klaar in de airfryer:
- Verwijder de buitenste blaadjes van de spruitjes en snijd een klein stukje van de onderkant af. Spoel ze schoon onder koud water.
- Breng een pan met water aan de kook en kook de spruitjes ongeveer 5 minuten, tot ze beetgaar zijn. Giet ze af en laat ze goed uitlekken.
- Doe de spruitjes in een kom en meng ze met de gesmolten roomboter, knoflookpoeder, tijm, zeezout en een flinke snuf peper. Leg ze in het mandje van de airfryer en druk ze met de bolle kant van een lepel of een vork een beetje plat.
- Verwarm de airfryer voor op 200 graden. Bak de spruitjes 8 tot 10 minuten, tot ze goudbruin en knapperig zijn. Schud halverwege het mandje even om.
- Bestrooi de spruitjes met de Parmezaanse kaas en bak nog 1 à 2 minuten, tot de kaas gesmolten en licht krokant is.
- Schep de spruitjes in een mooie schaal en strooi er eventueel nog wat extra tijm of zout over.
Culinair
- Arla
- Adobe Stock