Ingrediënten:
Voor 8 gevulde eieren
- 4 eieren
- 4 eetlepels truffelmayonaise
- 4 plakjes carpaccio
- 1 eetlepel fijngehakte hazelnoten
- 1 eetlepel Parmezaanse kaassnippers
- enkele sprietjes verse bieslook, fijngeknipt
- zout en peper naar smaak
Zo maak je gevulde eieren met carpaccio en truffel:
- Kook de eieren in circa 8 minuten hard. Giet ze af, laat ze schrikken onder koud water en pel ze zodra ze zijn afgekoeld.
- Rooster de fijngehakte hazelnoten in een droge koekenpan tot ze goudbruin zijn. Laat afkoelen op een bord.
- Halveer de eieren en haal de dooiers eruit. Prak de dooiers fijn met een vork en meng ze met 3 eetlepels truffelmayonaise en wat fijngeknipte bieslook. Breng op smaak met zout en peper.
- Schep het mengsel in een spuitzak of gebruik een theelepel om de holtes van de eieren te vullen.
- Leg op elk eitje een stukje carpaccio, bestrooi met Parmezaanse kaassnippers en geroosterde hazelnoten. Maak het af met een klein toefje truffelmayonaise.
- Serveer direct of bewaar ze afgedekt in de koelkast tot gebruik.
Culinair
- Brenda Kookt
- Adobe Stock