Ingrediënten:
Voor vier personen
- 450 gram rode paprika
- 450 gram diepvries spinazie
- 100 gram gerookte spekreepjes
- 50 gram pecannoten
- 7 plakjes diepvriesdeeg voor hartige taart
- 6 eieren
- 1 middelgrote ui
- 1 teen knoflook
- 1 kuipje kruidenroomkaas
- 1 theelepel gedroogde tijm
- handje paneermeel
- peper en zout naar smaak
Zo maak je de hartige taart met paprika en spinazie:
- Laat de spinazie rustig ontdooien.
- Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak de spekreepjes in ongeveer 7 minuten goudbruin. Schep ze uit de pan en laat het vet achter.
- Snijd de ui in dunne halve ringen, pers de knoflook en bak circa 10 minuten in het achtergebleven vet, tot ze zacht en lichtbruin zijn. Snijd de paprika in blokjes en bak nog 5 minuten mee. Roer de spinazie, kruidenroomkaas, tijm en de gebakken spekjes erdoor en breng op smaak met peper en eventueel een snufje zout.
- Verwarm de oven voor op 190 graden. Bekleed een springvorm van 26 centimeter met bakpapier en hartige taartdeeg. Prik wat gaatjes in de bodem en strooi er wat paneermeel over.
- Hak de pecannoten grof. Klop de eieren los, meng ze met het groentemengsel en verdeel alles over de taartbodem. Strooi de noten erover en dek de vorm af met aluminiumfolie.
- Bak de taart circa 50 minuten in de oven; verwijder na 25 minuten het folie zodat de bovenkant kan kleuren.
- Laat de taart na het bakken 5 minuten afkoelen voordat je de rand van de vorm verwijdert. Serveer warm of afgekoeld tot kamertemperatuur.
Culinair
- Albert Heijn
- Adobe Stock