Ingrediënten:
Voor vier personen
- 700 milliliter water
- 100 milliliter slagroom
- 400 gram flespompoen
- 70 gram tomatenpuree
- 1 rode ui
- 1 teentje knoflook
- 1 blokje groentebouillon
- 1/2 theelepel paprikapoeder
- olie om in te bakken
- pompoenpitten en verse peterselie ter garnering
Zo maak je de makkelijkste pompoensoep:
- Halveer de flespompoen, verwijder de pitten en snijd het vruchtvlees in grove stukken. Pel de rode ui en snijd in ringen en pers de knoflook.
- Verhit een scheut olie in een grote kookpan. Voeg de pompoen, ui en knoflook toe en bak alles enkele minuten tot de geuren goed vrijkomen.
- Voeg de tomatenpuree toe en bak deze kort mee, zodat de smaak wat milder wordt. Giet het water erbij en verkruimel het bouillonblokje boven de pan. Strooi het paprikapoeder erover en breng de soep aan de kook. Laat dit ongeveer 20 minuten zachtjes pruttelen, tot de pompoen zacht is geworden.
- Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer tot hij mooi glad is. Roer dan de slagroom erdoor en verwarm nog 2 minuten op laag vuur, zonder dat de soep opnieuw kookt.
- Schep de soep in kommen, garneer met geroosterde pompoenpitten, wat gehakte peterselie en – als je wilt – een extra scheutje slagroom.
Culinair
- Leuke Recepten
- Adobe Stock