Ingrediënten voor 12 balletjes:
Voor de gehaktballetjes:
- 500 gram half-om-halfgehakt
- 75 gram paneermeel
- 12 mini-mozzarella’s
- 1 ei
- 1 kleine rode ui
- 1 teen knoflook
- 1 eetlepel groene pesto
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 theelepel paprikapoeder
- ½ theelepel gedroogde tijm
- ½ theelepel oregano
- ½ theelepel komijnpoeder
- snuf nootmuskaat
- peper en zout naar smaak
Voor de pesto-mayonaise:
- 100 gram mayonaise
- 4 eetlepels yoghurt
- 2 eetlepels groene pesto
Zo maak je de gehaktballetjes met mozzarella:
- Snipper de rode ui en pers de knoflook. Doe het gehakt in een ruime kom en voeg het ei, paneermeel, de gesnipperde rode ui, knoflook, pesto, zout, peper en de kruiden toe. Kneed alles goed door tot een stevig mengsel. Verdeel het in twaalf gelijke porties en draai er balletjes van.
- Druk met je duim een kuiltje in elk balletje en stop daar een mini-mozzarella in. Vouw het gehakt er weer zorgvuldig omheen, zodat de kaas volledig bedekt is.
- Verhit de olie in een koekenpan en bak de balletjes eerst op hoog vuur rondom bruin. Zet daarna het vuur lager en laat ze in circa 10 minuten rustig gaar worden.
- Meng in een kom de mayonaise, yoghurt en pesto tot een romige saus.
- Serveer de gehaktballetjes warm, met een royale lepel pesto-mayonaise erbij.
Culinair
- Sterk in de Keuken, Jumbo
- Adobe Stock