Ingrediënten:
- 200 gram roomboter
- 200 gram lichte basterdsuiker
- 200 gram bloem
- 4 eieren
- 1 zakje vanillesuiker
- 4 theelepels kaneelpoeder
- 2 theelepels bakpoeder
- snuf zout
Zo maak je een heerlijke kaneelcake:
- Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet een cakevorm van circa 25 centimeter in en bestuif deze licht met bloem.
- Klop in een grote kom de boter met de basterdsuiker en vanillesuiker tot een luchtig mengsel.
- Breek de eieren één voor één boven de kom en klop telkens goed door tot het beslag romig en glad is.
- Meng in een aparte kom de bloem, het bakpoeder, de kaneel en een snufje zout. Voeg dit mengsel beetje bij beetje toe aan het beslag en mix kort tot alles net is opgenomen.
- Giet het beslag in de cakevorm en strijk de bovenkant glad. Bak de cake in ongeveer 55 tot 60 minuten gaar. Controleer met een satéprikker: komt deze er schoon uit, dan is de cake klaar.
- Laat de cake eerst enkele minuten afkoelen in de vorm en daarna op een rooster.
Serveertips
Deze kaneelcake is puur al heerlijk, maar warm geserveerd met een bolletje vanille-ijs en een toef verse slagroom wordt hij pas echt onweerstaanbaar. Ook lekker met een lepel appelcompote of een beetje poedersuiker erbij.
Culinair
- Laura's bakery
- Adobe Stock