Ingrediënten:
- 400 milliliter kokosmelk
- 4 eetlepels 100% pindakaas
- 2 eetlepels ketjap manis
- 2 eetlepels fijngehakte pinda’s
- 1½ theelepel sambal (meer of minder naar smaak)
- 1 theelepel citroensap
- gebakken uitjes ter garnering
Zo maak je zelf de allerlekkerste satésaus:
- Hak de pinda’s fijn en zet alle ingrediënten klaar.
- Doe de kokosmelk, pindakaas, ketjap manis, sambal en citroensap in een steelpannetje. Zet het vuur laag tot middelhoog en roer goed door.
- Laat de saus rustig pruttelen terwijl je blijft roeren, totdat hij een mooie, lobbige dikte heeft. Dit duurt ongeveer 5 tot 7 minuten.
- Roer de fijngehakte pinda’s door de saus voor extra textuur en een rijke pindasmaak.
- Serveer warm en strooi er eventueel nog wat gebakken uitjes overheen. Heerlijk bij saté, nasi of als dip voor groenten, friet en stokbrood.
Zelfgemaakte jus
Maak je graag zelf je sauzen? Probeer dan ook eens dit recept voor de allerbeste jus. Of je nu stoofvlees, karbonade of sudderlap serveert: die lepel warme saus over je aardappelen maakt het af.
Culinair
- Eef Kookt Zo
- Adobe Stock