Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Deze heerlijke brownies met pompoen wil je dit najaar nog maken

Zin in iets lekkers bij de koffie? Deze brownies met pompoen zijn dé herfsttraktaties die je niet wilt missen. Chocolade combineert namelijk verrassend goed met de zachte, kruidige smaak van pompoen. Lekker smeuïg en zo eenvoudig te maken dat je ze dit weekend nog wilt bakken.

Brownies met pompoen

Ingrediënten:

  • 200 gram pompoenblokjes (kant-en-klaar of zelf gesneden)
  • 3 eieren 
  • 180 gram suiker
  • 120 gram zachte roomboter
  • 100 gram pure chocolade
  • 2 eetlepel cacaopoeder
  • 1 theelepel koek- en speculaaskruiden
  • 0.5 theelepel bakpoeder
  • 100 gram bloem
  • een beetje zout naar eigen smaak 

Zo maak je deze heerlijke brownies met pompoen: 

  1. Verwarm de oven alvast voor op 180 graden.
  2. Kook de pompoenblokjes zo’n 10 minuten in een pannetje met genoeg water, tot ze helemaal zacht zijn. Pureer dan de blokjes met een stamper of een staafmixer tot een gladde massa. Laat daarna de puree goed afkoelen.
  3. Klop ondertussen de boter en suiker luchtig. Voeg daarna de eieren één voor één toe, zodat het mengsel lekker romig wordt. Meng dan ook de bloem, het bakpoeder en een snuf zout door het beslag.
  4. Smelt de chocolade au bain-marie of in de magnetron. Roer vervolgens de gesmolten chocolade, het cacaopoeder, de afgekoelde pompoenpuree en de koek- en speculaaskruiden door het beslag.
  5. Vet een ovenschaal of speciale brownievorm in en schep het beslag erin. Zet de vorm in de oven en bak de brownies ongeveer 45 minuten. Controleer ze eventueel met een satéprikker: komt deze er droog uit, dan zijn de brownies gaar.
  6. Laat de brownies kort afkoelen en snijd ze dan in blokjes. 

Variatietip

Voor extra smaak en een lekkere bite kun je nog (geroosterde) pompoenpitten toevoegen. Bestrooi dan in stap 5 de brownies met de pompoenpitten, net voordat je ze in de oven zet.

Culinair
  • Lekker en Simpel
  • Adobe Stock