Lifestylemagazine over Noord-Nederland

Heerlijk uit de oven: gepofte zoete aardappels met feta

Als de dagen korter worden, is dit ovengerecht precies wat je wilt: warm, voedzaam en vol smaak. Zoete aardappel, feta en een milde tomatensalsa brengen het beste van de herfst samen op je bord.

Gepofte zoete aardappels
Gepofte zoete aardappels

Ingrediënten:

Voor vier personen

  • 100 gram feta
  • 4 grote zoete aardappelen
  • 3 radijsjes
  • 2 tomaten
  • 1 teen knoflook
  • 1/2 halve rode ui
  • handje waterkers
  • snuf paprikapoeder
  • snuf cayennepoeder
  • peper en zout naar smaak
  • olijfolie

Zo maak je deze gepofte zoete aardappels met feta:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Boen de zoete aardappelen goed schoon onder stromend water en verwijder eventuele oneffenheden met een mesje. Prik er met een vork een paar gaatjes in, leg ze in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie. Laat de aardappelen circa 25 minuten poffen in de oven, tot ze zacht zijn van binnen.
  3. Snijd de tomaten in partjes, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Snipper de halve rode ui en hak de knoflook fijn. Meng dit door de tomaat, voeg een snuf paprikapoeder en cayennepoeder toe en breng verder op smaak met peper, zout en een scheutje olijfolie. Snijd de radijs in dunne plakjes en zet apart.
  4. Haal de aardappelen uit de oven en snijd ze voorzichtig open. Verdeel de tomatensalsa over de warme aardappelen, verkruimel de feta erover en garneer met wat waterkers en de radijs. Serveer direct.
Culinair
  • Uit Pauline's Keuken
  • Adobe Stock